Sticla sablata

Sticla sablata

     Tehnica sablarii sticlei este veche de secole intregi si este o metoda de a imprima imagini pe sticla.
     Operatiunea de sablarea a sticlei consta in “matuirea” suprefetei de sticla. Sablarea poate fi simpla (uniforma), sau cu model.
     Sticla sablata poate fi utilizata la decorarea usilor interioare si exterioare, a geamurilor cladirilor, pe usile mobilierului, etc. Datorita efectelor spectaculoase , sticla sablata mai poate fi executata pentru partitiile salilor de conferinte, birourilor si locuintelor, a tavanelor luminoase, blaturilor de masa, balustrade, oglinzi, etc.
     Sticla sablata este de ajutor in a asigura intimitate, pentru ca lasa lumina sa patrunda fara a permite oamenilor sa vada prin ea. Se poate folosi in cabinete medicale, bai pentru a inlocui utilizarea unei perdele sau a jaluzelelor astfel dintr-o camera sumbra se poate transforma intr-o camera moderna si luminta. Se mai poate utiliza si pentru protectia vietii private la intrari in case in zonele urbare, astfel trecatorul nu poate vedea ce exista dupa aceasta sticla.
     In zilele noastre sticla sablata nu mai apare doar in restaurante, birouri ci si in case deasemenea. Ajuta pentru a transforma o camera instant, fie ca este folosita la usi, la ferestre, sau oriunde in imprejurime. Sticla sablata poate avea texturi variate, design-uri, transparenta ce o fac sa fie o alegere foarte populara pentru a se decora locatiile din vietile noastre.